Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

I. M. Αιτωλίας και Ακαρνανίας - - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - -



Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη 17η Σεπτεμβρίου 2012


        ΔΕΛΤΙΟΝ  ΤΥΠΟΥ 


Εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής & Αγιογραφίας

 

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας γνωστοποιεί στον ιερό Κλήρο και τούς ευσεβείς Χριστιανούς ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής και Βυζαντινής Αγιογραφίας.
Πιο συγκεκριμένα:
            Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου
            Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στη διασταύρωση των οδών Γ. Χονδρού και Κανατά. (Πληροφορίες στο τηλ. 26310 23301).
Η Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» στεγάζεται στο ισόγειο του Δροσινείου Οικοτροφείου, στην οδό Δροσίνη 1. (Πληροφορίες στο τηλ. 26310 51709).
Οι εγγραφές και για τις δύο Σχολές θα γίνονται καθημερινά από 17 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου, στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Φάρος Ορθοδοξίας» στην Πλατεία Κέννεντυ (Τηλ. επικοινωνίας 26310 26549).

                          Στην πόλη του Αγρινίου:
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Δαυΐδ ο Ψαλμωδός» στεγάζεται στον παλαιό Φαφούτειο Οικοτροφείο, όπισθεν του Ι. Ναού Αγίας Τριάδος, στην οδό Αγίας Τριάδος 2. (Πληροφορίες στο τηλ. 26410 31083). Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και θα γίνονται έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στη διεύθυνση της Σχολής, κατά τις απογευματινές ώρες. Τα μαθήματα των πρωτοετών θα αρχίσουν την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου.
Η Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» στεγάζεται στην οδό Μελεάγρου 30. (Πληροφορίες στο τηλ. 26410 55567). Οι εγγραφές θα γίνονται από 17 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου στη διεύθυνση της Σχολής, κατά τις ώρες 10:00’ – 12:00’ π.μ. και 18:00’ – 20:00’ μ.μ. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου.


Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας
της  Ιεράς  Μητροπόλεως

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ - ΜΙΖΕΣ ( Από Ι.Γ )

             Αυτοί δεν θέλουν να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή για κανένα λόγο που μοιάζει με τον ιστό της αράχνης είναι για μικρά ζωύφια ενώ τα μεγάλα φεύγουν. Χτυπάνε συνεχώς την ιδιοκτησία λες και όλοι είναι κλέφτες λες και δεν υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν με σώμα και μυαλό και επειδή ο άλλος είναι τεμπέλης και είναι πάντα με ένα φραπέ στο ένα και ένα τσιγάρο στο άλλο και παριστάνει τον φτωχό και φορολογούν τους νόμιμους. Παίρνουν "μαϊμού" επιδόματα αναπηρίας από την Πρόνοια και δεν πληρώνουν ποτέ φόρους απολαμβάνοντας όλα τα αγαθά που προσφέρονται από το κράτος. Παριστάνουν τους ανέργους, η Ελλάδα μας είναι πλούσια χώρα αρκεί αν ψάξουν γιατί δουλειά δεν είναι μόνο το δημόσιο και ιδιωτικός υπάλληλος, υπάρχουν πολλές δουλειές αρκεί να ξεκολλήσουν και να κουνήσουν λίγο το κεφάλι τους.
            Αν θέλουν να χτυπήσουν πραγματικά και δημοκρατικά, να ελευθερώσουν τον άνθρωπο και να τον αφήσουν να δραστηριοποιηθεί με πραγματική ανάπτυξη, να έχουν έναν φόρο και το ΦΠΑ, τίποτε άλλο και να είναι επί της εκατό του εισοδήματός τους. Όποιος αποφεύγει να πληρώσει το ΦΠΑ του να πληρώνει πέντε φορές παραπάνω εκείνος για τον οποίο δεν αποδίδει το ΦΠΑ.
             Δηλαδή αν ο πελάτης δεν παίρνει απόδειξη για να μην πληρώσει ΦΠΑ και καταγγελθεί από τον καταστηματάρχη τότε να πληρώνει πέντε φορές την αξία του είδους τα οποία θα πάνε στον καταστηματάρχη τα οποία θα πάνε για την καταβολή του ΦΠΑ και όταν ο καταστηματάρχης δεν κόβει απόδειξη να πληρώνει το πρόστιμο πέντε φορές μεγαλύτερο. Αν καταγγελθεί από τρίτο πρόσωπο να πληρώσουν και οι δύο από πέντε φορές τα οποία θα τα παίρνει ο τρίτος. Στα εμπορικά να είναι οι τιμές σταθερές και ΦΠΑ να πληρώνετε από την αρχική τιμή και όσο θέλει να κατεβάζει αρκεί να κόβει κανονικά τις αποδείξεις. Το ίδιο να εφαρμόζετε και για τους δωροδοκούμενους και δωροδοκούντες για να φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη.

               Να αφήσουν ήσυχους τους ανθρώπους και όχι όπως θα ξυπνήσει ο υπουργός οικονομικών να βάζει και τους φόρους και τα χαράτσια. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πώς κινείτε και να μην έρχεται προ απροόπτου και να αυτοκτονεί γιατί δεν τα βγάζει πέρα.
                  Τέλος να σταματήσουν να φορολογούν τα καύσιμα και τα τσιγάρα. Σε αυτά ο φόρος υπήρχε τότε το ΦΠΑ και αυτό βολεύει τους λαθρεμπόρους. Από ότι φαίνεται τα πτυχία δεν κάνουν καλούς ανθρώπους αλλά καλούς κλέφτες-λωποδύτες-απατεώνες. Ήταν και άλλοι πριν χρόνια που κυβερνούσαν χωρίς πτυχία και καλά έργα έκαναν για την εποχή τους και όλα δούλευαν σωστά και παρέδωσαν τη χώρα καλύτερα από ότι τη βρήκαν με μηδενικό κόστος. Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή να ξέρουν ότι όσο αυτοί δεν κυβερνάνε καλά τόσο η Χ.Α θα ανθεί και ας βάλουν απαγορευτικούς νόμους. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξαγριώνουν τον λαό και αν ο λαός ξυπνήσει δεν θα βρουν τρύπα να τρυπώσουν! 

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Για τις επεμβάσεις της Χρυσής Αυγής. Του Τ.Π.

      Εάν λειτουργούσε το κράτος όπως έπρεπε να λειτουργεί, θα είχε βρει το δρόμο της μόνη η Χ.Α. Τώρα σε αυτή την περίπτωση είναι να τρέφουν την Χ.Α και σαν αποτέλεσμα να ξεσηκώνεται ο κόσμος. Προσπαθούν να προκαλέσουν διχόνοια στις χαμηλές τάξεις της κοινωνίας και το καταφέρνουν. Δεν θα μου φαινόταν περίεργο εάν οδηγούμασταν σε εμφύλιο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Να σταματήσουν να παριστάνουν τους δήθεν φιλόψυχους διότι δεν θα είχαμε 3.500-4.000 αυτοκτονίες. Επιτέλους ας βγάλει το κράτος τη μάσκα του και να δείξει στο λαό τι ρεμάλια είναι πραγματικά!

Αθίγγανοι-Ρομά του Κ.Λ.


Εάν θέλουν να ζούνε στην Ελλάδα και να ονομάζονται Έλληνες, όπως αναφέρθηκε ο κ. Μπέκος, θα πρέπει να σέβονται τα Ελληνικά έθιμα όπως επίσης και την Ελληνική νομοθεσία. Να σταματήσουν τις επιδρομές στα σπίτια και στις περιούσιες των ανθρώπων αλλιώς να τα μαζέψουν και να φύγουν μαζί με τους λαθρομετανάστες διαφορετικά θα αρχίσουν να κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Ο κόσμος ξύπνησε, παίρνει το νόμο στα χέρια του και τέτοιες πράξεις που είναι βέβαια κατακριτέες, θα οδηγήσουν σε αιματοκύλισμα. 

Μήν ἀπελπίζεσαι! Μήν αὐτοκτονεῖς!




«Ἐγώ πατήρ, ἐγώ ἀδελφός, ἐγώ νυμφίος, ἐγώ οἰκία, ἐγώ τροφή, ἐγώ ἱμάτιον, ...πᾶν ὅπερ ἄν θέλῃς ἐγώ· μηδενός ἐν χρείᾳ καταστῆς...
Ἐγώ καί φίλος... μόνον οἰκείως ἔχε πρός ἐμέ.
Ἐγώ πένης διά σέ·
καί ἀλήτης διά σέ· ...
Πάντα μοι σύ καί ἀδελφός, καί συγκληρονόμος, καί φίλος, καί μέλος. Τί πλέον θέλεις;»
(ἁγ. Ἰω. Χρυσο., τ. ΙΒ΄, σελ. 35, ΕΠΕ 1979)

Τά παραπάνω θεόπνευστα λόγια βάζει ὁ ἱερός Χρυσόστομος στό στόμα τοῦ Χριστοῦ μας. Τόσο ἐπίκαιρα ὅσο ποτέ ἄλλοτε!

Γι᾿ αὐτό λοιπόν μήν ἀπελπίζεσαι! Μήν αὐτοκτονεῖς! Μήν τούς κάνεις τή χάρη! Μετασχημάτισε τήν δυσκολία σέ εὐκαιρία... Ζῆσε, γιά νά ἀγωνισθεῖς γιά τή δικαιοσύνη καί τήν Ἀλήθεια· γιά τήν οἰκογένειά σου, τόν συνάνθρωπό σου.
Καί παράλληλα μέ τούς κοσμικούς ἀγῶνες, ἀγωνίσου καί γιά τή δική σου καί τή δική τους προσωπική σωτηρία, κοντά στόν Χριστό, διά τῆς ὑπομονῆς καί τῆς δοξολογίας ἀκόμα καί στά δύσκολα.

Ἀκόμη καί ἄν δέν καρποφορήσουν οἱ ἀγῶνες σου γιά κοινωνική δικαιοσύνη, τίποτα δέν μπορεῖ νά ἐμποδίσει τήν πνευματική σου καρποφορία. Μήν ξεχνᾶς πώς ἡ πνευματική χαρά ὑπερτερεῖ, καί δέν προϋποθέτει τήν ¨ὑλική¨ χαρά.
Ὁ Ἀπ. Παῦλος κατά τή θαυματουργική ἀπελευθέρωσή του ἀπό τίς ἁλυσίδες τοῦ δεσμωτηρίου ἀπέτρεψε τόν ἔντρομο δεσμοφύλακα ἀπό τήν αὐτοχειρία, καί ἔτσι ἐκεῖνος ὄχι μόνο κέρδισε νά μείνει στήν ἐπίγεια ζωή, ἀλλά νά λάβει καί τήν ἐπουράνια, βαπτιζόμενος μαζί μέ τήν οἰκογένειά του. (Πράξ. ιστ΄, 26-33).

Σκέψου ἐπίσης πώς ἀκόμα καί ὁ προδότης Ἰούδας, ἄν εἶχε δεχθεῖ νά μετανοήσει καί νά ζητήσει συγχώρηση, θά τήν εἶχε λάβει, ἀντί τῆς αἰωνίου κολάσεως πού σύμφωνα μέ τήν Ἐκκλησία περιμένει κάθε αὐτόχειρα. Πόσο μᾶλλον αὐτό ἰσχύει καί γιά σένα πού δέν βαρύνεσαι ἀπό τά δικά του κρίματα.

Σέ καμιά περίπτωση μήν καταφύγεις στήν αὐτοχειρία. Ἀντί νά σέ ἀπαλλάξει ἀπό τά προβλήματά σου, «φορτώνει» ἐσένα μέ αἰώνια κόλαση, καί τούς δικούς σου ἀνθρώπους μέ θλίψη, τύψεις, ὀργή καί ντροπή.

Σέ κάθε περίπτωση μή διανοηθεῖς ὅτι ἡ ὕπαρξή σου ἀποτελεῖ βάρος στούς γύρω σου. Διότι ἀκόμη κι᾿ ἄν μέ θυσίες ἀναγκάζονται νά σέ ὑπηρετοῦν καί νά σέ βοηθοῦν, χάρη σέ ἐσένα κερδίζουν αἰώνια σωτηρία. Βάρος εἶσαι μόνο στούς δυνάστες τῆς Νέας Τάξης.

Μήν ἀπελπίζεσαι! Νά ἐλπίζεις, νά ἀγαπᾶς καί νά πιστεύεις: «Ἐλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, σκέπη μου τό Πνεῦμα τό Ἅγιο». Ὁ Χριστός, ἡ Παναγία καί ὅλοι οἱ Ἅγιοι εἶναι πάντοτε κοντά μας · δέν παραβιάζουν ὅμως τήν ἐλευθερία μας· ὅταν τούς ἀναζητοῦμε, μᾶς ἀκοῦν καί μεριμνοῦν τά κάλλιστα γιά τή σωτηρία μας. Σκέψου το!
πηγή: http://anavaseis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_2722.html

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

AVANT GARDE


Hit of the week... αυτή τη δευτέρα 10 Σεπτέμβρη παρουσιάζουμε ένα μοναδικό Ελληνικό κρασί, το Πρεκνιάρικο από το μικρό οινοποιείο Χρυσοχόου! Μαζί και τα αγαπημένα σας: Πέτρινες Πλαγιές Παλυβού, Βυσσινόκηπος Παλυβού και Syrah Αβαντίς. Όσο για τον chef..? Λουκάνικο, αυγοτάραχο, κοτόπουλο και λαδοτύρι συνθέτουν την βάση για 4 ξεχωριστά και γευστικότατα tapas! Δοκιμάστε τα!!

Διαχρονική ανευθυνότητα



Κερασάκι στην... τούρτα των προβλημάτων του Δήμου το κτίριο του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου
Μετά το κτιριακό πρόβλημα του Επαγγελματικού Λυκείου Ναυπάκτου ΕΠΑΛ, που μας απασχόλησε για χρόνια και που φαίνεται να μας απασχολεί και στο μέλλον», «βγήκε στον αφρό» και πρόβλημα με τις κτιριακές εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Ναυπάκτου.
Με έγγραφό της η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ναυπακτίας κρίνει ακατάλληλο το σχολικό συγκρότημα, γεγονός που φέρνει τα πάνω-κάτω στη νέα σχολική χρονιά που σε λίγες ημέρες ξεκινά.
Για μια ακόμα χρονιά μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, μπαίνουν σε περιπέτειες, καθώς το θέμα της στέγασης των μαθητών βρίσκεται στον αέρα με τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία να είναι άμεσες.
Σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για όλους καλούνται Δημοτική Αρχή, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές να βρουν τις λύσεις στο σύνθετο αυτό πρόβλημα που αφορά πρωτίστως το μέλλον των παιδιών.

Για την ιστορία...
Βεβαίως τα προβλήματα του κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζονται το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Ναυπάκτου δεν είναι σημερινά, καθώς «οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» λίγο έως πολύ τα γνώριζαν, αλλά αρκούνταν στις «μακροσκοπικές επιθεωρήσεις», που δια γυμνού οφθαλμού έδιναν το «πράσινο φως» να γίνονται μαθήματα και να στεγάζονται μαθητές στα κτίρια αυτά, χρόνια τώρα.
Μέχρι πριν από έναν χρόνο τις αρμοδιότητες για τη σχολική στέγη, συντήρηση κ.λπ., είχαν οι Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, με αυτές να περνούν πλέον στους Δήμους της Χώρας, ελέω «Καλλικράτη».
Σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια στέκει στην περιοχή το σχολικό συγκρότημα και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα ενθυμούνται ότι ο φέρων  οργανισμός τους (κολόνες - μπετά - οπλισμός κ.λπ.) παρέμεναν ακάλυπτα για πολλά χρόνια καθώς οι εργασίες ανέγερσής του είχαν σταματήσει.
Έκτοτε, οι αρμόδιοι και μόνο γνωρίζουν αν έγιναν οι επιβαλλόμενοι έλεγχοι στα μπετά για ανθρακώσεις και όλα όσα προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν πλέον έγινε η επανεκκίνηση των εργασιών για την αποπεράτωσή του.
Ποιοι υπέγραψαν τότε, ώστε να στεγάζονται σε αυτό εκατοντάδες μαθητές καθημερινά και ποιοι έδωσαν το «πράσινο φως» να λειτουργήσει το σχολικό συγκρότημα, είναι ένα θέμα σοβαρότατο που χρήζει διερεύνησης.
Έφθασαν και οι σεισμοί που έπληξαν τη Ναύπακτο και το όμορο με το συγκρότημα του 2ουΓυμνασίου - Λυκείου συγκρότημα του Επαγγελματικού Λυκείου και της Επαγγελματικής Σχολής Ναυπάκτου (ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ).
Για το μεν δεύτερο συγκρότημα του ΕΠΑΛ, τα αποτελέσματα είναι γνωστά, με τη βορινή πτέρυγα να παραμένει κτίριο φάντασμα, ενώ μόλις προ μηνών να αποκαθίστανται τα προβλήματα στατικότητας στη νότια πτέρυγα όπου και σήμερα λειτουργεί.Δυστυχώς οι όποιες φωνές, ιδιαίτερα από τους Συλλόγους Γονέων, για την πιθανότητα ύπαρξης προβλημάτων στο πρώτο συγκρότημα σχολείων (2ο Γυμνάσιο - Λύκειο), ξεπεράστηκαν με «μακροσκοπικές επιθεωρήσεις» από πλευράς Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης τότε, που είχε και την ευθύνη για τις σχολικές μονάδες, και με τις δημοτικές αρχές της Ναυπάκτου να εφησυχάζουν.
Διαχρονικές οι ευθύνες τόσο των Νομαρχών Αιτωλ/νίας, όσο και αυτών των δημοτικών αρχών της Ναυπάκτου, αφού καλύπτονταν από τις υπογραφές των μηχανικών του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) και από αυτές των Τεχνικών τους Υπηρεσιών, που ουδέποτε όμως δεν προχώρησαν σε ενδελεχή έλεγχο για τη στατικότητα του σχολικού αυτού συγκροτήματος.
Πώς φθάσαμε ως εδώ...
Με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, όπως μας είχαν σημειώσει ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος, Βασίλης Τριανταφύλλου και Ιωάννα Σταυροπούλου, αντίστοιχα, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο «ε», όπου αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία σε ολόκληρο το Δήμο Ναυπακτίας, είχε κατατεθεί το Μάιο του 2011 ένα προσχέδιο, μια μικρή περίληψη των προβλημάτων, ως έναυσμα συζήτησης.
Με τη συμβολή της Ένωσης Μηχανικών - Τοπογράφων είχε γίνει αυτή η «σύνοψη» των προβλημάτων, ενώ ακολούθησε αίτημα της Ένωσης Γονέων το Νοέμβριο του 2011 για έλεγχο στατικότητας στο κτίριο.
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προχώρησε στον έλεγχο του κτιριακού συγκροτήματος του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου  κατόπιν του αιτήματος αυτού.
Μετά τον έλεγχο εισηγήθηκε την ανάθεση σε εξειδικευμένο μελετητικό γραφείο της σύνταξης μελέτης ελέγχου  στατικής επάρκειας του κτιρίου.
Στη συνέχεια με την υπ΄αριθμόν 45/2012 απόφαση της οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, έγινε ανάθεση σύνταξης μελέτης με τίτλο «Αποτίμηση φέρουσας ικανότητας Σχολικού συγκροτήματος του 2ου Γυμνασίου – 2ου ΓΕΛ  Ναυπάκτου» σε ιδιώτη πτυχιούχο μελετητή.
Ακολούθως με ενημερωτικό υπηρεσιακό σημείωμα η ΤΥ του Δήμου  (τμ. τεχνικών έργων) στις 14-08-2012 αναφορικά με τη μελέτη  αποτίμησης φέρουσας ικανότητας θεωρεί ότι το εν λόγω σχολικό συγκρότημα δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε λειτουργία έως την ολοκλήρωση των διαδικασιών ενίσχυσής του.
Κατόπιν των ανωτέρω, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές ενημέρωσε για το θέμα τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και απέστειλε όλο το σχετικό υλικό στον Ο.Σ.Κ. ως αρμόδιο φορέα.
Την Τετάρτη 22-08-2012 ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, το οποίο συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και κατά το οποίο αποφασίσθηκε και η παράταση συνολικής προθεσμίας της μελέτης έως 10-09-2012.
Στις 24-08-2012 κλήθηκαν σε σύσκεψη στο ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (Δ.Ε.Π.), της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ο Περιφ/κός Δ/ντής Εκπ/σης, ο Προϊστ/νος γραφείου Β΄βάθμιας εκπ/σης, η ΕΛΜΕ και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς.
Στις 27-08-2012 ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Γιάννης Μπουλές, η Αντιδήμαρχος ΤΥ Μαρία Ζιαμπάρα , ο Δ/ντής ΤΥ του Δήμου, και ο Δ/ντής 2ου Γυμνασίου μετά από προγραμματισμένο ραντεβού, συναντήθηκαν με τον Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΚ και άλλα στελέχη του οργανισμού.
Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του ΟΣΚ ζήτησαν την ολοκλήρωση της μελέτης προκειμένου να αναδειχθεί το κόστος που απαιτείται για την ενίσχυση του κτιρίου προκειμένου να εξετασθεί εάν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησής του.
Για το θέμα της δυνατότητας παροχής προκατασκευασμένων αιθουσών οι εκπρόσωποι του ΟΣΚ ανέφεραν ότι αυτό δεν είναι εφικτό μέχρι και το τέλος του έτους.
Την επομένη 28-08-2012 οι αντιδήμαρχοι Μαρία Ζιαμπάρα και Κων/νος Σταυρόπουλος ενημέρωσαν του Διευθυντές των σχολείων της β΄βάθμιας εκπ/σης Ναυπάκτου και τους αντίστοιχους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων καθώς και την ένωση γονέων για τη συνάντηση στον ΟΣΚ  καθώς και για τα δεδομένα που προέκυψαν από τη Διεύθυνση β΄βάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με τον αριθμό ων μαθητών των αιθουσών και τμημάτων. Από την συνάντηση προέκυψε ότι το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ναυπάκτου είναι το μόνο που διαθέτει τον αναγκαίο αριθμό αιθουσών για να φιλοξενήσει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου.
Μετά απ’ όλες αυτές τις ενέργειες - συναντήσεις - συσκέψεις, η πρόεδρος της ΔΕΠ προτείνει:
  • Να γίνουν οι εξετάσεις για μεταξεταστέους μαθητές του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου  στο 1ο Γυμνάσιο  και1ο  Λύκειο Ναυπάκτου.
  • Να ζητηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεδριάσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους στη Δ.Ε.Π. εγγράφως μέχρι την Τρίτη 4-09-2012 το μεσημέρι προκειμένου η ΔΕΠ σε συνεδρίασή της την Τρίτη και ώρα 20.30΄να εξετάσει όλες τις προτάσεις και τα δεδομένα προκειμένου να εισηγηθεί στο ΔΣ το θέμα της συστέγασης των μαθητών.
πηγή: http://messolonghi-press.blogspot.gr/ 

Αλλοδαποί

         Στις μέρες μας γινόμαστε καθημερινά δέκτες φαινομένων βίας, τόσο από αλλοδαπούς όσο και απο τους ίδιους τους Έλληνες οι οποίοι δεύτεροι προσπαθούν να κάνουν την δουλειά των Ελληνικών αρχών με ακραίο τρόπο ξυλοκοπώντας τους μετανάστες και καταστρέφοντας την πραμάτια τους.
         Η ουσία είναι να λειτουργήσει έξυπνα το όλο σύστημα, το να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες δεν είναι καλό ούτε για την κοινωνία ούτε για τους ανθρώπους. Παρουσιάζετε διχασμός στις χαμηλές τάξεις της κοινωνίας, ο κόσμος επικεντρώνεται σε αυτό το σημείο και αποπροσανατολίζεται από την ουσία της κατάστασης που διανύει η χώρα μας αυτή την περίοδο διότι χρειαζόμαστε ομόνοια σαν λαός και όχι διχασμό. Οι μετανάστες είναι άνθρωποι και δεν μπορουν να τους μεταχειρίζονται με τέτοιο τρόπο. Χρειάζεται οργάνωση η χώρα έστω και τώρα.


  1. Έλεγχος για το ποιόν του κάθε λαθρομετανάστη
  2. Σωστή αντιμετώπιση κατά τη σύλληψη τους
  3. Τοποθέτηση σε χώρους για υγειονομικές εξετάσεις
  4. Εκμετάλλευση του ανθρώπινου δυναμικού για μικρό χρονικό διάστημα χωρίς χρήματα
  5. Επαναπροώθηση στις χώρες καταγωγής τους.

            Η είσοδος στην χώρα μας δεν είναι δύσκολη, κακά τα ψέματα, η ουσία είναι να γίνεται έλεγχος  για το ποιος μπαίνει στην Ελλάδα, σημασία έχει το ποιόν του καθένα λαθρομετανάστη. Κάθε πράξη λαθρομετανάστευσης είναι κατακριτέα πόσο μάλλον οι εγκληματίες λαθρομετανάστες. Θα πρέπει να γίνει ένα σύστημα ελέγχου για το ποιος είναι πραγματικά. Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να γίνεται άμεση επαναπροώθηση στη χώρα καταγωγής και παράδοση στις αστυνομικές αρχές. Στην περίπτωση που είναι καθαρό το μητρώο τους, εκμεταλλεύεσαι σαν χώρα το εργατικό δυναμικό τους  φροντίζοντας αποκλειστικά την σίτιση τους και σε ορισμένες περιπτώσεις την υγειονομική τους κατάστασης. Τους βάζεις να δουλέψουν σε κρατικά χωράφια και εργοστάσια, τα οποία εποπτεύονται από το αστυνομικό σώμα, για μικρό χρονικό διάστημα και έπειτα τους επαναπροωθείς τις χώρες καταγωγής τους. 
          Έτσι αποκτάς αύξηση παραγωγής σαν κράτος, μειώνεις τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων, την εγκληματικότητα και το σπουδαιότερο με τέτοιο σύστημα ποιος λαθρομετάναστης θα σκεφτεί να έρθει να δουλέψει τσάμπα στην Ελλάδα. 
           Στο τέλος αφού κλείσει το θέμα λαθρομετανάστευση βάζεις τους φυλακισμένους και εργάζονται εθελοντικά στις παραπάνω δραστηριότητες.  
Φ.Γ.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

          Το έγκλημα στοιχίζει στον ελληνικό λαό περισσότερο, αστυνομία και δικαστικές φυλακές, για το προσωπικό τους. Όλα αυτά συν τα έξοδα τροφής και συντήρησης και μετά μου λέτε ότι έχουμε κρίση και κόβετε από τους μισθούς και τις συντάξεις και ότι δεν έχουμε να κάνουμε με κοινωνικό κράτος. Μήπως όλα αυτά εξυπηρετούν ορισμένα συμφέροντα; Καλλιέργησαν πρώτα την αθεΐα και μετά ακολούθησε και το έγκλημα. Τι κακό λέει η εκκλησία μας από το να είσαι καλός άνθρωπος. Μήπως αυτό ήταν το λάθος; δηλαδή να απομακρυνθούμε από τον Θεό; Μήπως θα πρέπει να συνεργασθεί η  εκκλησία με το κράτος για να έχουμε μία καλύτερη κοινωνία; Μήπως η εκκλησία μας θα πρέπει να προσφέρει και πνευματική τροφή γιατί αλλιώς είναι σαν να τρέφει θηρία να την κατασπαράξουν; Ας γυρίσουμε λοιπόν όλοι στο θέλημα και λόγο του Θεού και τότε όλα θα πάνε καλά.

Ευχαριστούμε τον Γ.Γ. που μας το έστειλε!

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Δικτάτορες και πολιτικοί

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.Θυμόσαστε που οι κυβερνήσεις άλλαζαν σαν τα πουκάμισα πριν το 1967; Θυμόσαστε που οι κουμουνιστές είχαν στολές χωροφυλακής με τρία κουμπιά για να διαφέρουν από τους κανονικούς χωροφύλακες; Θυμόσαστε που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε φτιάξει την οργάνωση ΑΣΠΙΔΑ και η χώρα βρίσκονταν στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου και ήρθε η δικτατορία και έβαλε τα πράγματα στη σειρά; Μπορούν να μας πούνε πόσο ήταν το χρέος της Ελλάδας τότε και πόσο είναι σήμερα;Μπορούν να μας πούνε πόσοι επιστήμονες έφυγαν από την Ελλάδα τότε επί δικτατορίας και πόσοι σήμερα με την "δημοκρατία" τους; Πόσοι σκοτώθηκαν τότε και πόσοι σήμερα;  Μπορούν να μας πούνε τα ονόματα για να συγκρίνουμε πόσα εγκλήματα ήταν τότε και πόσα γίνονται τώρα που αλλοδαποί και γύφτοι δεν διστάζουν να μπουκάρουν μέρα μεσημέρι μέσα στα σπίτια μας και να απειλήσουν και την ζωή μας; Τώρα πείτε μου αν βρεθεί ένας ταγματάρχης όχι να τους δώσει διαβατήρια, όχι να τους βάλει φυλακή και να τους ταΐζουμε, αλλά να τους διώξει από την Ελλάδα μας, πολιτικούς και αλλοδαπούς, για να ανασάνουμε θα πούμε όχι;. Όχι δεν είμαι φιλοδικτάτορας, είμαι δημοκράτης. Αλλά δημοκράτης όπως ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος και θέλω τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη.
                                                                                                                                                                Τ.Π.