Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ

      Το θεωρώ βλακία να καταφύγει σε τέτοιες ενέργειες, διότι ότι και να σου πάρουν τη ψυχή δεν μπορούν να σου την αγγίξουν. Μία παράγκα να φτιάξεις ή ακόμη και σε σπηλιά να μείνεις και να είσαι ραγκέτιτος είναι καλύτερα από το να σε σκεπάσει το χώμα και να σε τρώνε τα σκουλίκια.
           Όλα αυτά γίνονται διότι απομακρυνθήκαμε από Τον Πατέρα Θεό και πιστέψαμε στους πολιτικούς οι οποίοι είναι πνευματικά ανάπηροι. Αν επιστρέψουμε Στον Ουράνιο Πατέρα μας περιμένει στην πόρτα με ανοιχτές αγκάλες, όπως λέει και η παραβολή του άσωτου είναι πανάγαθος και έχει περίσσια αγάπη για τον καθένα μας.
           Μερικοί κληρικοί θα πρέπει να σταματήσουν να εκλαϊκίζουν και να μετατρέπουν σε επιχείρησή τους τον οίκο του Θεού και να αγκαλιάσουν τον ταλαιπωρημένο πνευματικά λαό και να μιμηθούν τους Άγιους Πατέρες μας. Ο κόσμος το έχει ανάγκη αυτό.
           Είδα ένα ταλαιπωρημένο και σταμάτησα και του μίλησα, μου είπε αυτός με την σειρά του τα προβλήματα του και στο τέλος με ευχαρίστησε γιατί όπως μου είπε βρέθηκε ένας άνθρωπος να του μιλήσει. Του κέρασα και τον καφέ του αλλά αυτός δεν είχε ανάγκη από κέρασμα όσο από κάποιον να του μιλήσει. Ο καιρός  όπου οι κληρικοί (μοναχοί και ιερείς) ήταν κλεισμένοι είτε στα μοναστήρια είτε στα σπίτια τους έχει περάσει. Πρέπει να να βγούνε στους δρόμους και να αγκαλιάσουν τον κόσμο με το Λόγο Του Κυρίου χωρίς προσωπικά συμφέροντα. 
            Τέλος να σας υπενθυμίσω ότι κάποιοι βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου και άλλοι ανάπηροι στα χέρια και πόδια και διακονούν και ας δίνουν μάχη για την ζωή. 
Γ.Γ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου