Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΞΟΥ


ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΞΟΥ

Το δάσος του Φράξου βρίσκεται δίπλα στο Λεσίνη και συμπεριλαμβάνεται στον Δήμο Μεσολογγίου σύμφωνα με το καινούργιο σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Το δάσος το οποίο αποτελεί ένα φυσικό πλούτο για την περιοχή,  λόγο της βλάστησης  και θεωρείται από τα πιο σπάνια όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και παγκοσμίως  λόγω της βιοποικιλότητας που παρουσιάζεται. Στην περιοχή αυτή βρίσκουν καταφύγιο σημαντικός αριθμός ζώων. Λόγω της ύπαρξης νερού υπάρχει μεγάλος αριθμός αμφίβιος και ερπετών.

Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ


Σύμφωνα με έρευνα που κάναμε, αν και έχουν γίνει πάμπολλες μελέτες για την διάσωση του φυσικού αυτού μνημείου, και φυσικά όλες με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, ελάχιστα από τα προβλεπόμενα έργα έχουν υλοποιηθεί. Πεζοδρόμηση-περιβαλλοντικά μονοπάτια στο δάσος, παγκάκια για ανάπαυση των επισκεπτών και ξύλινες περιφράξεις είναι τα έργα που είδαμε, δυστυχώς όμως αυτά έχουν καταστραφεί, αφού βάτα και κορμοί δέντρων οι οποίοι έχουν πέσει στα μονοπάτια κάνουν την περιήγηση στο δάσος αντί για ευχάριστη κουραστική.
Όταν αποφασίσαμε τα δημιουργήσουμε τον ΓΟΒΙΟ δεν πιστεύαμε ότι θα έχουμε τόσο υλικό για να σας δείξουμε! Σκοπός μας δεν είναι να θίξουμε τον τουρισμό της περιοχής αλλά να γίνουν ενέργειες για να τραβήξουμε και άλλο και επίσης να ανεβάσουμε την ποιότητα ζωής της πόλης. 
Παρακάτω παραθέτουμε φωτογραφίες για να δείτε το χάος το οποίο επικρατεί. Επισημαίνουμε πως οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν πριν λίγες μέρες.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου